Mirjam Sila (©MN Press)
Mirjam Sila (©MN Press)

Biće Monca sila: Stigla Mirjam Sila

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.06.22. | 13:10

"Igračica sa izuzetnim sposobnostima i pobedničkim mentalitetom, biće inspiracija za mlađe", rekao je sportski direktor Klaudio Bonati

Tri skudeta, četiri Superkupa, tri nacionalna Kupa, Liga šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo. Sve ovo je Mirjam Sila osvojila u dresu moćnog Koneljana od 2018. godina do sada. Došlo je vreme za novi izazov. Igračica koja je kapiten reprezentacije Italije odlučila je da pojača Moncu.

U finalu domaćeg prvenstva igrali su Koneljano i Monca, a kao pobednik je izašao Imoko. Posle toga je taj tim izgubio borbu u finalu Lige šampiona, a ispostaviće se da je utakmica u Ljubljani bila poslednja za nekoliko igračica.

Izabrane vesti

Otišle su Paola Egonu, Rafaela Foli, Mirjam Sila...

"Sila je igračica sa izuzetnim sposobnosti i pobedničkim mentalitetom, veliko je zadovoljstvo što će biti član našeg kluba", rekao je sportski direktor Monce Klaudio Bonati. "Sigurni smo da će njen entuzijazam preneti na celu ekipu i da će biti inspiracija za mlađe igračice. Verujemo da će nam dati dragoceni doprinos i na terenu i van njega, da napravimo taj još jedna korak koji želimo. Već nekoliko godina Mirjam je neverovatna, nije ni čudo što je kapiten reprezentacije Italije".

Sila je od 2011. do 2013. igrala za Vilu Korteze. Narednih pet sezone odigrala je u dresu Fopapedreti Bergama, sa kojim je osvojila jedan nacionalni kup. Od 2018. je bila veoma važna karika u Koneljanu.

Pre Mirjam Sile u Moncu su stigle Jovana Stevanović, Rafaela Foli, Džordan Tompson...


tagovi

OK MoncaImoko KoneljanoOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara